Árak És Színek

Elsőre könnyen gondolhatja mindenki azt, hogy megfizethetetlen dologról beszélünk akkor, amikor egyedi konyhabútort szeretnénk készíttetni. Ahelyett, hogy valamelyik nagy ipari cég előre gyártott elemekből összeszerelt konyháit építenénk otthonunkba.

Manapság a szakipari munkaerő hiánya miatt jogosan feltételezhetjük, hogy a szakmunkát igénylő munkafolyamatok megfizethetetlenek. Így néha ki is hagyjuk azt a lépést, hogy megpróbáljunk ajánlatot kérni egyedi bútorok tervezésére.

Kihez forduljunk ha konyhabútort szeretnék terveztetni? Hogyan kezdjük el a felmérést?

Először is fontos tudni az adott hely paramétereit. Ha az Ikea tervezőt akarjuk használni és ott akarunk játszani a gondolattal, hogy milyen konyhabútort szeretnénk tervezni, ha valamelyik másik tervező programot, esetleg csak sima üres papírt is fontos, hogy felmérjük a paramétereket. Mire érdemes különös figyelmet szentelni? Kiállások, konnektorok, sarkok és szabálytalan eltérések a falakban. Esetleg küszöbök vagy kitüremkedések, vízvezeték kiállások helyeit érdemes felmérni és pontosan megtervezni.

Továbbá szintén nagyon fontos szerepet játszhat a pára elszívó kivezetésének a helye, ugyanis a jobb elvezetés érdekében célszerű a sima szénszűrős szagelszívók helyett kivezetést is biztosítani a szabadba. Így kevésbé veszi át a lakás a főzéskor keletkező illatokat.

Miután alaposan felmértük, esetlegesen sikerült is elképzeléseinket formába önteni célszerű kiválasztani a konyhabútor tervezéshez a megfelelő alapanyagokat is. Miből készüljön a munkalap, milyen hatású legyen a szekrény borítása: matt vagy fényes. Milyenek legyenek a fogantyúk, valamint milyen világítási rendszert szeretnénk elhelyezni benne.

Amint kiválasztottuk az anyagokat és megvan a látványterv, esetleg találtunk egy hasonló felépítésű konyhát valamelyik konyhai katalógusban, akkor érdemes bútorasztaloshoz fordulni, hogy ki kérjük a véleményét, illetve felmérhesse ő is azt. Felmérés nélkül senki nem fog ajánlatot adni, viszont azt tudnia kell minden bútorasztalosnak, hogy pontosan milyen elképzelései vannak a megrendelőnek, hiszen ő fogja azt használni, maximum építő jellegű javaslatokkal, praktikákkal és látvány elemekkel, valamint anyagválasztással tudja támogatni a megrendelő igényeit.

Mennyibe kerülhet egy egyedi konyhabútor elkészítése?

Nagyon széles palettán mozognak a bútorasztalosok munkadíjai és a felhasznált anyagok árai is. Legfőképpen attól függ, hogy olyan asztalossal tudunk-e együtt dolgozni, akinek minden eszköz a rendelkezésére áll, avagy más üzemekkel, lapszabászatokkal dolgozik együtt. Vannak-e saját eszközei a teljes bútor elkészítéséhez. Utóbbiból van a piacon a legkevesebb. Mi is azon asztalosok közé tartozunk, akik saját eszközökkel dolgoznak és éppen ezért jobb határidőkkel és jobban az ügyfél elképzeléseit szolgálva tudunk bútorokat készíteni.  Felmérünk, tervezünk és kivitelezünk, majd beépítünk is.

Sokban meghatározza egy egyedi konyhabútor árát, annak komplexitása.

Miben másabb egy asztalos által készített konyhabútor, mint egy az Ikeában megrendelt bútor?

Nagyon sok előnye van, ha az Ikeában vásárolunk konyhabútort, hiszen nagy készlettel, gyors kiszállítással állnak az ügyfelek rendelkezésére. Az egyetlen hiba ott akad, ha már kicsit is egyedibb elképzelésünk, egyedibb paraméterekkel rendelkező konyha felületünk van, akkor a fix méretű bútorok már nem illenek pont oda és pont úgy, ahogy kell.

Ha igazán egyedi és extra konyhát szeretnél, akkor a legjobb helyen jársz. Nálunk rengeteg színből, anyagból választhatod ki, ami a legjobban illik Hozzád — magasfényű festett MDF, netán matt MDF ajtófrontok, vagy extrafényes akril egyedi színben, hogy  csak Neked legyen ilyen konyhád!

A teljesség igénye nélkül néhány minta a több száz lehetőség közül:

ajtofront-magasfenyu

error: A tartalom védett !!